Záverečné premietanie Česko-slovenského letného kina

sedim

Pozývame vás na posledné premietanie z nášho letného cyklu Česko-slovenské letné kino. Na programe bude nezabudnuteľný film Juraja Jakubiska “Sedím na konári a je mi dobre” (1989).

Dátum: Štvrtok, 15. augusta 2024 o 20:15 hod.
Miesto: Záhrada Domu hudby Mikuláša Schneidera Trnavského, Trnava

Večerný program:

  • Autorský úvod: Filmová teoretička Zuzana Goleinová nám priblíži historický a umelecký kontext filmu.
  • Diskusia: Pred filmom bude krátka diskusia so scenáristom diela Jozefom Paštékom. Dozviete sa zaujímavosti o tvorbe scenára, štruktúre filmu, ale aj o zákulisných príbehoch.
  • Filmové Bingo: Počas premietania sa môžete zapojiť do filmového binga. Pozorne sledujte film a vyplňte svoje bingo lístky. Správne vyplnenie bude odmenené malou výhrou. 

O filme:

Tragikomické ohliadnutie sa za koncom druhej svetovej vojny a obdobím nástupu komunistickej mašinérie. Na tomto pozadí sa odohráva chvíľami až snový príbeh troch hlavných protagonistov – komedianta Pepeho, frontového vojaka Prengela a židovského dievčaťa Ester, ktoré sa vracia z koncentračného tábora. Traja ľudia bez domova sa snažia naplniť svoju predstavu o šťastí. Vybrali si však zlú dobu. 

Vstupné: Dobrovoľné

Príďte si s nami pripomenúť tvorbu kultového režiséra Jakubiska a ponoriť sa do čara česko-slovenskej kinematografie. Tešíme sa na vás!



Fotogaléria z tretieho premietania